Skip to main content

Onze missie en visie

Onze missie is om de Oekraïense bevolking te helpen met de duurzame wederopbouw, door het stimuleren van lokaal ondernemerschap, het ondersteunen van lokale ondernemers en het creëren van nieuwe kansen door ondernemers in Oekraïne en in Nederland te verbinden. Tijdens de oorlog verlenen wij ook humanitaire hulp aan Oekraïne.

Onze visie is dat de groei van de economie alleen mogelijk is als lokale ondernemers kansen krijgen. Door het faciliteren van lokale MKB bedrijven kunnen wij met o.a. kennis en financiële hulp echte verandering stimuleren. Wij geloven dat lokale mensen gestimuleerd moeten worden om een blijvend onderdeel van de economie te worden.

Stimuleren ondernemers

Onze doelen

1. Stimuleren van ondernemerschap en lokale initiatieven in Oekraïne
Wij hebben een grote netwerk van MKB ondernemers in Oekraïne en Nederland. Maakindustrie, sport en recreatie, vertalingsdiensten, winkeliers, agrariërs enz. In vrijwel alle delen van Oekraïne, in grote steden en kleine dorpen. Om innovatie en duurzame ontwikkeling te stimuleren hebben deze ondernemers jullie steun nu hard nodig. Wij verlenen deze steun door projecten op te pakken die gericht zijn op nieuwe (sociale) bedrijfskansen. Wij geloven dat alleen humanitaire hulp niet voldoende is om mensen te stimuleren en te helpen om nieuwe economie op te bouwen.
Humanitaire hulp
2. Humanitaire hulp voor Oekraïne
In de tijden van oorlog kampen Oekraïners met tekort aan goederen. Dit gaat over cruciale goederen zoals medische apparatuur in ziekenhuizen, medische goederen, kleren en dagelijkse benodigdheden voor gewonden in o.a. de ziekenhuizen, maar ook niet-cruciale spullen voor vluchtelingen uit zwaar getroffen gebieden. Vanuit de stichting verzamelen wij de spullen zelf niet, maar wij pakken de gerichte aanvragen vanuit Oekraïne op, verzamelen donaties of vragen relevante ondernemers in Nederland om hulp, doen de inkoop of faciliteren het proces.

Wie zijn wij

Tanya van Workum

Voorzitter

Tanya van Workum
Richard van der Pol

Secretaris

Richard van der Pol
Alfons Peters

Penningmeester

Alfons Peters
Paul van Workum

Initiatiefnemer

Paul van Workum

Doe je mee?

Doe je mee?

Informatie over de stichting

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.