Skip to main content

Oost-Brabantse bedrijven adopteren speeltoestellen voor kinderdorp Zatyshok in Oekraïne

In Oekraïne zijn veel kinderen op de vlucht voor de oorlog. Kinderdorp Zatyshok heeft al aan ruim 160 kinderen opvang in een veilige omgeving geboden. Zatyshok ligt in Pylypets, in de bergen van West-Oekraïne. Momenteel is dit de veiligste regio in Oekraïne.

Zatyshok heeft dringend steun nodig

De kinderen die in kinderdorp Zatyshok worden opgevangen, zijn tussen 3 en 18 jaar oud. Ze leiden hier een zo normaal mogelijk leven. Er is onderwijs en ze kunnen hun vrije tijd op een fijne manier doorbrengen. Hier kunnen ze weer gewoon kind zijn, spelen, leren en samenzijn met leeftijdgenoten. Dat helpt ze om positief om te gaan met de spanning en angst van de oorlog. Voor de kwetsbare kinderen is er extra hulp. Het kinderdorp kampt met flinke tekorten en heeft steun nodig. Er is onder andere behoefte aan buitenspeeltoestellen om een speeltuin voor het kinderdorp in te richten. Voor de jongste kinderen moet dat een fijne plek worden om te spelen, te ontspannen en weer te lachen.

Help Zatyshok door een speeltoestel te adopteren

Stichting Djakoejoe is bezig om de speeltuin met speeltoestellen in te richten. Om dat voor elkaar te krijgen doen we een beroep op bedrijven, stichtingen en clubs. Jullie kunnen de aanschaf van een speeltoestel mogelijk maken door er een te adopteren. Daarvoor hebben we zeven buitenspeeltoestellen geselecteerd die we in Oekraïne bestellen en laten maken. Zo stimuleren we ook de lokale economie. Als je een speeltoestel adopteert, doen we natuurlijk iets terug. We zetten je naam en logo op de sponsorpagina van onze website. Je naam komt ook op een sponsorbord bij kinderdorp Zatyshok. En bovendien plaatsen we regelmatig posts op social media waarin je wordt genoemd.

Verschillende bedrijven adopteerden al een speeltoestel

EDSAS Telecom & ICT, Verweijen ICT, Hendriks Bouw en Ontwikkeling en Swerte B.V. adopteerden al een speeltoestel. Ook kregen we van Daltonschool De Evenaar een speeltoestel dat de school niet meer gebruikte. De steun die zij geven aan de kinderen in Oekraïne zit bij al deze partijen in hun DNA. Tom Verweijen van Verweijen ICT zei het zo: “De belangrijkste reden voor ons om het kinderdorp te steunen, is dat wij niet alleen verantwoordelijkheid voelen voor de mensen binnen ons eigen bedrijf. We voelen ook een verantwoordelijkheid voor de wereld buiten ons bedrijf. Of dat nou in Nederland is of verder weg. Die betrokkenheid hoort voor ons bij ondernemerschap, wij vinden dat belangrijk voor onze bedrijfscultuur. Daarom proberen we elk jaar een goed doel uit te zoeken. Voor dit jaar is dat dus het speeltoestel geworden voor het kinderdorp in Oekraïne. Dat land verkeert in een oorlog, iets wat wij ons niet kunnen voorstellen. Hopelijk geeft dit een beetje afleiding en plezier aan de kinderen.”

Adopteer ook een speeltoestel!

Geef ook je steun aan kinderdorp Zatyshok! Vier speeltoestellen zijn al geadopteerd. We zoeken bedrijven, stichtingen en clubs die een van de drie overige speeltoestellen willen adopteren. Adopteer een speeltoestel en help samen met Stichting Djakoejoe om de speeltuin van het kinderdorp in te richten. Voor de kinderen die daar wonen, maak je met je steun een enorm verschil.

Andere doelen om aan bij te dragen

Zatyshok heeft nog verschillende andere doelen om aan bij te dragen. Het kinderdorp heeft ook behoefte aan:

  1. Een sportveld – Hier kunnen de oudere kinderen sporten en hun energie kwijt.
  2. Garderobekasten – Met voldoende garderobekasten kan de kleding van de kinderen netjes opgeborgen worden. Daardoor wordt de omgeving netter en overzichtelijker.

Wil je deze doelen financieel steunen, dan is dat ook heel welkom. Je biedt de kwetsbare kinderen in het kinderdorp daarmee niet alleen een veilige en fijne omgeving. Je geeft ze ook hoop op een betere toekomst. Stichting Djakoejoe is een ANBI-stichting. Als je een financiële bijdrage doneert, maakt de Belastingdienst dat fiscaal aantrekkelijk.

Over Stichting Djakoejoe

Voorzitter van Stichting Djakoejoe is ondernemer Tanya van Workum. Zij komt zelf uit Oekraïne. De stichting biedt in samenwerking met bedrijven en talloze vrijwilligers acute humanitaire hulp in Oekraïne. Daarnaast heeft de stichting de ambitie om na de oorlog de Oekraïense bevolking te ondersteunen met duurzame wederopbouw door het stimuleren van lokaal ondernemerschap. De langetermijnstrategie van Djakoejoe is om de wederopbouw na de oorlog te stimuleren door lokale Oekraïense ondernemers in contact te brengen met Nederlandse collega’s. Voor vragen: neem contact op met Tanya van Workum via tanya@5pro.com.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.