Skip to main content

Persbericht: Dringend geld nodig voor wondverzorging Oekraïense gewonden

Tanya van Workum van Stichting Djakoejoe uit Oss heeft direct contact met een chirurg die in één van de Oekraïense ziekenhuizen werkt. Volgens de chirurg zijn er momenteel honderden gewonden die behandeld moeten worden aan wonden: “Het gaat om schot- en scherfwonden, maar ook zeer ernstige verwondingen aan ledematen en amputaties. Er is een groot tekort aan verbruiksmaterialen voor de VAC-apparaten voor wondverzorging van de Oekraïense gewonden. Deze helpen om de wonden waar mensen mee kampen sneller te genezen. We hebben dringend geld nodig om deze materialen voor wondverzorging te kunnen aanschaffen. De materialen redden levens en versnellen het geneesproces. Met voldoende verbruiksmaterialen zijn we in staat om dagelijks veel mensen helpen.”

Geld voor wondverzorging: spullen sturen waar ze het hardst nodig zijn

De van origine Oekraïense Tanya van Workum is voorzitter van Stichting Djakoejoe in Oss. Ze woont inmiddels al 12 jaar in Nederland maar heeft vanwege haar bedrijf veel contact met haar thuisland: “Er zijn geen woorden om te beschrijven hoeveel leed er heerst. Er wordt op veel plekken in het land gestreden, zoals bijvoorbeeld bij Bachmoet, er zijn veel slachtoffers te betreuren. Met de donaties kopen wij in Nederland en België verbruiksmaterialen die we naar verschillende plekken in Oekraïne brengen. Voor het transport werken we samen met andere stichtingen. Eerder leverden we zo al tientallen pompen, maar het verbruiksmateriaal voor deze apparaten is nu op. Daar is nu dus dringend geld voor nodig.”

Fiscaal vriendelijk geld doneren voor wondverzorging

Mensen worden opgeroepen om te doneren via bankrekening NL40BUNQ2068828634 t.n.v. Stichting Djakoejoe. De stichting heeft een ANBI-status, dus giften zijn fiscaal aftrekbaar. Elke gift, hoe groot of klein ook, kan het verschil maken voor de slachtoffers in Oekraïne. ‘Djakoejoe’ is Oekraïens voor ‘dankjewel’. Meer informatie over de stichting is te vinden op de website www.djakoejoe.nl.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.