Skip to main content

Stichting Djakoejoe doneert medische hulpgoederen met hulp van Kliniek ViaSana

‌Stichting Djakoejoe heeft opnieuw medische hulpgoederen kunnen doneren aan een ziekenhuis in Oekraïne. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de gulle steun van Kliniek ViaSana te Mil, samen met diverse leveranciers en Maasziekenhuis Pantein. Met deze laatste heeft ViaSana een samenwerking. Dankzij het bundelen van de krachten van deze partijen, zijn twee volle pallets met essentiële medische benodigdheden onderweg naar Oekraïne.

Stichting Djakoejoe werkt samen met verschillende bedrijven

Al sinds de start van de oorlog in Oekraïne, werkt Stichting Djakoejoe samen met andere organisaties en bedrijven. Deze samenwerkingen zijn van onschatbare waarde gebleken. Kliniek ViaSana, gevestigd in Mill, vroeg aan haar leveranciers om ook medische hulpmiddelen te doneren, die zij konden missen. Daar is door verschillende leveranciers op gereageerd, met als opbrengst twee volle pallets met medische hulp- en verbandmiddelen. Daarnaast zijn ook andere benodigdheden ingezameld die voor de medische professionals in Oekraïne onmisbaar zijn.

Hulpgoederen op transport naar Oekraïne

Na de inzameling is de volgende zorg de hulpgoederen daadwerkelijk op de plaats van bestemming krijgen. Ook daarbij kreeg Stichting Djakoejoe hulp van een bedrijf in de naaste omgeving. Vervoort Transport & Logistics uit Cuijk bracht de goederen van Mill naar Vught, naar Stichting Hulp voor Oekraïne. Daar worden ze met andere goederen, zoals voedsel, kleding en dekens, veilig naar Oekraïne getransporteerd. “Bij Vervoort Logistics geloven we in de kracht van samenwerking en medemenselijkheid, en we zetten ons graag in om onze bedrijfsactiviteiten te verbinden met deze kernwaarden” , zegt directeur Joris Vervoort van Vervoort Transport & Logistics.

Over Stichting Djakoejoe

Stichting Djakoejoe is een Nederlandse liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om de Oekraïense bevolking te ondersteunen met (nood)hulp en duurzame wederopbouw. Dat doet ze onder andere door het inzamelen van geld en goederen. Ze ondersteunt lokale initiatieven en stimuleert lokaal ondernemerschap. Op dit moment maakt de Stichting zich hard om een speeltuin en sportterrein te realiseren bij kinderdorp Zatyshok, voor ontheemde kinderen in Oekraïne. Help je mee? 

Voorzitter van Stichting Djakoejoe is ondernemer Tanya van Workum die zelf uit Oekraïne komt. De stichting biedt in samenwerking met bedrijven en talloze vrijwilligers acute humanitaire hulp in Oekraïne. En heeft daarnaast de ambitie om na de oorlog de Oekraïense bevolking te ondersteunen met duurzame wederopbouw door het stimuleren van lokaal ondernemerschap.Neem voor meer informatie over Stichting Djakoejoe contact op met Tanya van Workum via tany@5pro.com

Zo help jij Oekraïne

Stichting Djakoejoe staat in direct contact met medisch personeel in Oekraïne om exact de juiste hulp te organiseren én ervoor te zorgen dat die hulp op de juiste plek terechtkomt. Doneer nu en activeer je netwerk om geld in te zamelen. Samen kunnen we levens redden! Dankzij de ANBI-status van Stichting Djakoejoe kun je fiscaal vriendelijk doneren. Meer daarover lees je op de site van de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.