Skip to main content

Donderdag 3 maart: triple O

De dag startte voor Tanya van Workum bij Triple O waar een gezamenlijke donatie vanuit de leden is gedaan. De rest van deze dag stond in het teken van nieuwe sponsoren aansluiten om nog meer te kunnen doen.

Ook is die donderdag geregeld dat Laurens Metternich van Spectro 1 pallet met 1000 flesjes desinfectiemiddelen toezegde en hebben we een gezamenlijke ambitie uitgesproken om 6 pallets naar Oekraïne te sturen.

Vrijdag 4 maart: desinfectiemiddel (6000 stuks)

Jasper van Wordragen heeft 150 matjes opgehaald en naar Enschede gebracht met hulp van Bas Huiskes voor het beschikbaar stellen van het busje. Bas Huiskes heeft zich ook hard gemaakt dat ondernemersvereniging Tibo de hartjes voor Oekraïne sponsorde voor de leden. Ook hebben we de knoop doorgehakt en samen met Spectro de beslissing genomen dat we de volledige 6 pallets op transport moesten zetten. De vraag naar desinfectiemiddelen was enorm. 6 pallets met in totaal 6000 flesjes van een halve liter desinfectiemiddel is deze vrijdag nog op transport gezet. Ook de slaapzakken van Linberg en de pallets met matjes die Jasper bracht kwamen deze vrijdag allemaal aan. In totaal dus 18 pallets met hulpgoederen in 1 dag! Deze beslissing kon mede worden genomen door een vervolg donatie van Angel Nellen van Nellen schoonmaakdiensten.

Zaterdag en zondag hebben we de balans opgemaakt en ons gericht op het binnenhalen van voldoende middelen om 900 kinderslaapzakken te kunnen kopen. Ook al hadden we nog niet voldoende middelen hebben we zondagavond toch besloten om de volledige 900 slaapzakken te bestellen en daarmee het totaal van donaties van 5Pro Nederland te laten oplopen. Linberg bood de slaapzaken wederom tegen kostprijs aan en deed er nog eens 100 volwassenen slaapzakken bij als donatie. Het is geweldig om de week erop op dinsdag 6 pallets met 500 slaapzakken in Enschede en 6 pallets met 500 slaapzakken in Schaijk te hebben kunnen afgeven.

Nog meer pallets met slaapzakken

Vrachtwagen met pallets slaapzakken

Week van 7 maart: 200 pallets en 7 pallets met dozen

Onze middelen en ruimte om door te pakken waren een heel eind op. Toch kregen we nog diverse vragen over Medische kits, speciale benodigdheden voor wondzorg vanuit ziekenhuis en hebben we nog 200 pallets waar enorme vraag naar was kunnen regelen met behulp van Thijs van Tilburg van Rhenus voor Twente voor Oekraïne. Voor het inititatief in Schaijk heeft Jeroen van Kurage verpakkingen ook nog 7 pallets met dozen gesponsord. En we hebben nog 2 verstelbare ziekenhuisbedden kunnen regelen.

Andere nieuws artikelen over dit initiatief:

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.